Beter leren ondernemen om meer te verkopen

Beter leren ondernemen om meer te verkopen

Beter leren ondernemen om meer te verkopen

Stel je eens voor: je stapt bij het station op een trein richting een evenement. Het maakt eigenlijk niet uit waar je naartoe gaat, maar laten wij er gemakshalve van uitgaan dat je in bezit bent van superkrachten en een goede portie ondernemersintuïtie.

Je bent (startende) ondernemer en je hebt je zaken op orde, maar de omzet blijft toch elk jaar iets achter. Ook al werk je hard, het lukt je niet echt om het beter te doen en om dus meer omzet en verkopen te halen.  

Inmiddels is de trein vertrokken en er nadert een andere trein die uit tegengestelde richting komt. Uit het raam kijkend zie je op de tweede wagon met grote letters staan: “dit is een kans voor meer omzet”.

Durf je met je superkrachten op de andere trein te springen en de kans te benutten? Durf je te veranderen? Veel ondernemers antwoorden hierop met “ja”. De waarheid ziet er echter anders uit, want vaak laten ondernemers de kans(en) voorbijgaan.  

Er kunnen hiervoor natuurlijk verschillende redenen zijn. Denk eens terug aan het moment dat er een kans was voor jou? Hoe ging het toen? Waarom heb je de kans toen niet benut? Nu weet je het en ken je jezelf beter. Wees dan een ondernemer die de volgende kans niet voorbij laat gaan.

Weet je niet precies hoe je dit de volgende keer moet aanpakken of zie je geen kansen, laat je dan helpen. Het levert je tenslotte bijvoorbeeld een kans op voor meer omzet en wellicht een netwerkcontact dat weer andere contacten kan opleveren. Investeer in jezelf en je onderneming.

Doe het! Laat de trein niet voorbijrijden. Ondernemen doe je niet alleen. Dit is in iedere geval de overtuiging die ik heb na 30 jaar ondernemerschap.

Succes met je onderneming!

Hans Wansart | Businesscoach