Start je eigen business als ZZP’er

Start je eigen business als ZZP’er

Start je eigen business als ZZP’er

Start je eigen business als zzp’er

Petra stuurde mij afgelopen week een verzoek. Ze wilde eindelijk de knoop doorhakken en voor zichzelf beginnen.

Het verzoek begon met: “Hans kun je mij helpen?”

Petra, natuurlijk kan ik je helpen. Belangrijk is voor mij om te weten vanaf welk punt je vertrekt. Met punt bedoel ik: wat heb je onderzocht, wat wil je, wat wil je niet, en nog vele andere zaken die belangrijk zijn voor bijvoorbeeld een zzp’er.

Maar laat je vooral niet tegenhouden je droom te verwezenlijken. Probeer het, maar wel doordacht met onderbouwingen zoals cijfers, trends en zwakke en sterke punten. Zoek een coach, iemand met ervaring die succesvol is en laat je bijstaan. Veel ondernemers onderschatten de noodzaak om zich bij te laten staan, ze denken dat ze alles zelfs kunnen. Natuurlijk zijn ze uitstekend in hun vak, maar bij het ondernemen komt meer kijken. Ken je het spreekwoord ”van alle markten thuis”?

Zo is het ook bij het ondernemen. Vele ondernemers moeten weer stoppen door ontbrekende kennis van marketing, acquisitie, administratie en andere zaken.

Het is ook niet vreemd dat je hulp gaat zoeken, dit is alleen maar een slimme zet van je. Zo vergroot je de kans van slagen en het verwezenlijken van je droom.

Mocht je het nog niet weten, alleen al een goede juiste inschrijving bij de KvK en de registratie bij de Belastingdienst kan je al vele duizenden euro’s aan aftrekposten opleveren.

Nog een spreuk: “een goede voorbereiding is het halve werk”. Veel zzp’ers gaan te snel naar de KvK en zoeken bijvoorbeeld dan pas een accountant of administratiekantoor. Doe dit niet, zoek eerst een kantoor en adviseur/coach. Start dan in overleg en zet de juiste stappen die je geld kunnen opleveren.

Veel succes met je business.

Hans Wansart | Businesscoach