De adviezen van Jan en alleman, helpen die echt?

De adviezen van Jan en alleman, helpen die echt?

De adviezen van Jan en alleman, helpen die echt?

Als ondernemer krijg je van Jan en alleman aan de lopende band adviezen.
De vraag is alleen: kun je met al die adviezen je voordeel doen? Of helpen de ongevraagde adviezen je helemaal niet?

Als ondernemer ben je natuurlijk ook zoekende. Zoekende naar innovatie, duurzaam ondernemen, motivatie, automatisering, maatschappelijk belang, trends en nog veel meer.

Het ondernemen staat nooit stil, het gaat door: altijd 24/7. De ontwikkeling staat echt nooit stil, stilstaan is verliezen.
Als ondernemer moet je met de marktontwikkeling meegaan. Doe jij het niet dan, doet je collega het.

Van wie krijg je nu echt goed advies?

Ik bedoel advies kan maatwerk zijn, advies dat bij jouw situatie past. Ondernemen doen wij als ondernemer op onze eigen, best mogelijke manier die wij ons meestal zelf hebben aangeleerd.

Kunnen andere ondernemers ons goede adviezen geven? Klopt het advies, ook voor mijn bedrijf? Hoe goed kent die ondernemer mijn bedrijf?

Het is dus niet zo simpel om te bepalen of de adviezen van andere ondernemers wel kloppen, maar wel kun je hier een onderzoeksvraag van maken. Je kunt de adviezen testen, iemand vragen om je te helpen, een businesscoach voor jezelf zoeken.

En laat dat nu eens een goede idee zijn. Helpen, iemand echt willen helpen met goed advies: het kan.

Om dit voor elkaar te krijgen hebben wij het programma Mastermind Chapter Nederland bedacht. Een groep ondernemers van maximaal 10 personen die 6 maanden lang bij elkaar komen om elkaar te helpen. Ze leren van elkaar en met elkaar, ze leren de andere ondernemer kennen, en hopelijk ook waarderen en respecteren. Ze kunnen elkaar veel beter helpen dan al dat ongevraagde advies van Jan en alleman.

De ondernemers die deelnemen aan het 6 maanden durende programma helpen elkaar vooruit met hun onderneming. Aan het hoofd staat als mentor een businesscoach.

Het gaat om advies van andere specialisten, zelf ondernemers, die elkaar in eerste instantie hebben leren kennen aan de ontbijttafel. Daarna komen de vraagstukken en mogelijke oplossingen aan bod. Ze werken samen aan oplossingen voor iedere deelnemer. Ook voor jou kan dit de oplossing zijn. Goed advies verzekerd!

Een ondernemende groet,

Hans Wansart | Businesscoach