Vakantietijd – klopt mijn businessmodel, verdien ik nog geld?

Vakantietijd – klopt mijn businessmodel, verdien ik nog geld?

Vakantietijd – klopt mijn businessmodel, verdien ik nog geld?

Vakantietijd – klopt mijn businessmodel, verdien ik nog geld?

Binnenkort loopt Nederland weer leeg. Met duizenden tegelijk gaan wij ons verplaatsen, meestal met uren in de file of vertraging bij de geboekte vluchten naar bestemmingen die wij gekozen hebben om vakantie te vieren. Eenmaal aangekomen op onze bestemming komen wij dan de buurman tegen. Niet dat dit vervelend is. Maar ja, na bijvoorbeeld 15 uur in de auto en 1200 km heb je toch een andere verwachting. En juist die verwachting die wij hebben over bepaalde zaken, zoals het ondernemen en onze eigen business, kan soms tegenvallen.

Hoe waren onze verwachtingen bij het opstarten van onze business? Zijn de verwachtingen allemaal uitgekomen of zijn niet alle voornemens of doelen bereikt? Maak ik voldoende omzet en winst? Werk ik te veel? Kan ik leuke dingen doen op financieel gebied?

Heb je bij het lezen van deze BLOG al je doelen bereikt en ben je helemaal happy met je business, dan kun je stoppen met lezen, het is zonde van je tijd.

Zijn er wel punten waarvan je denkt: mmm, achteraf zou ik dit anders gedaan hebben. Of zijn je verwachtingen helemaal niet uitgekomen, of maar deels, dan kan het handig zijn om eens naar je businessmodel te kijken. Klopt het model anno nu nog wel of zit er vanaf het begin al een BUG (computertaal, foutje, wel of niet storend) in. Als de BUG niet direct duidelijk en zichtbaar is, dan levert dit indirect belemmeringen met je business op. Wellicht heb je niks gemerkt van de BUG of je bent je er niet van bewust, dat kan natuurlijk ook. Maar heb je het  idee dat het anders of beter zou kunnen, dan heb je onderbewust wel iets opgemerkt. Vraag je dus af: klopt mijn businessmodel nog of moet ik het aanpassen. Heb je een computer en jij bent toevallig geen computerspecialist, dan kan het handig zijn de specialist naar je computer te laten kijken om het probleem met de BUG op te lossen. Met ondernemen gaat het eigenlijk net zo. Je kunt niet alles weten. Een businesscoach kan je helpen met je businessmodel om je verwachtingen uit te laten komen. De vakantieperiode kan een periode van bezinning zijn om na de vakantie van start te gaan met een nieuw aangepast businessmodel voor bijvoorbeeld meer omzet. De vakanties vallen toch altijd duurder uit dan gepland, en dan is meer omzet welkom.  

Fijne vakantie toegewenst,

Hans Wansart | Businesscoach

P.S. Voor de thuisblijvers is het een uitgelezen kans op meer klanten en omzet. Je collega’s (concurrenten) zijn weg; je hebt vrij baan. En dus niet alleen op de snelweg.